Tuesday, April 16, 2019

Senegal Street Food - Chocopain

<< Gambia - tur de 2 zile - ziua a doua - sclavie, poligamie si ograda familiei Titanicul Africii. 18 ani de la scufundarea MV Le Joola >>

XYZ


Am scris despre burgeri, despre fataya, urmeaza ceva mai simplu: Chocopain.

Chocopain inseamna ciocolata pe paine. 
Prin ciocolata, se intelege o pasta de cacao, vanduta la galeata. Un fel de sora vitrega mai de la tara a lui Nutella.

Prin paine, se intelege o jumatate de bagheta, taiata pe mijloc. Daca ai noroc, o iei proaspata. Daca nu, e uscata si sa sfarama in bucati cand musti din ea. Daca ai si mai mult noroc, gasesti bagheta din aluat dulce, dar e mai scumpa.
Luxul intervine cand intinzi si o felie de margarina pe paine.
Procedura:
  1. Se ia o paine de pe tejghea si se taie in 2 (sau se lasa intreaga daca esti bogat)
  2. Se taie pe de-a lungul
  3. Se ia o felie de margarina si se intinde sporadic pe interior. nu foarte tare, ca e mult de munca
  4. Se deschide galeata de ciocolata 
  5. Se ia o lingura de ciocolata si se intinde cu simtul raspunderii pe ambele parti ale painii
  6. Se inveleste bagheta intr-un ziar vechi
  7. Se incaseaza magnifica suma de 150- 200 FCFA(1.1 - 1.5 RON), in functie de "optionale"
  8. Se inmaneaza creatia
  9. Se savureaza

Iata rezultatul:

 

5 comments:

  1. da/ bună a fost urcarea dle Gabi pe pietrosul. .

    ReplyDelete
  2. Asa a fost:D Vezi ca ai niste poze pe watsapp de la mine.

    ReplyDelete
  3. Se multumeste, dade o sa mai dam "din greseala" unul de altul la o alta urcare, ba chiar cat mai multe.

    Paul ti- a transmis si el salutari, sa ai grija de tine

    ReplyDelete